Ki és mit nyilatkozott

Felvetődő kérdések a Vajdmagy politikusi aktuál-e a migránshelyzet című cikk kapcsán

Pannon RTV

Nincs olyan nyomtatott, elektronikus médium, ahogyan internetes portál sem, amely nem foglalkozik az Európát egyre jobban szorongató és feszítő migránskérdéssel, ami a vajdmagy valóságot is testközelből érinti.

Ennek kapcsán vetette fel fel a Jó reggelt Vajdaság a Vajdmagy politikusi aktuál-e a migránshelyzet című cikkében a kérdést, vajon a vajdmagy politikusok foglalkoznak-e ezzel a problémával.

Az Olvasók hozzászólásai újra betekintést engednek a vajdmagy mentalitásba, amit alapvetően a nyitottság, a tolerancia ugyanakkor a józan ész jellemez, ami akár példaértékű lehetne sok (nyugati) politikus számára is.

A Jó reggelt Vajdaságon megjelent cikkben megfogalmazódott állításra, miszerint: ,,Tavaly is Pásztor István, VMSZ elnök volt az egyetlen, aki állást foglalt a vajdasági magyar politikusok közül a migránskérdéssel kapcsolatban”

joggal merül fel az Olvasóban/Hozzászólóban a kérdés, milyen volt ez az állásfoglalás és hol jelent meg.

A cikkbe azért nem kerültek bele Pásztor VMSZ elnök tavalyi megnyilatkozásai, mert nem az ő személye vagy nyilatkozata volt a központi kérdés, hanem általánosságban a vajdmagy politikusi hozzáállás az aktuális, a közösséget közvetlenül érintő problémáról, aminek konkrét következményei lehetnek az európai és a szerbiai, így a vajdmagy jövőre nézve, és aminek a magyarországi kvóta-népszavazás is aktualitást ad.

A teljesebb kép kialakítása érdekében néhány, az Olvasó/Hozzászóló által a cikkből joggal hiányolt állásfoglalás Pásztor Istvántól 2015. júniusa és szeptembere között:

http://pannonrtv.com/web2/?p=227866

http://pannonrtv.com/web2/?p=212143

http://pannonrtv.com/web2/?p=210971

http://pannonrtv.com/web2/?p=223974

Természetesen a politikus,

legyen az helyi közösségi vezető, mint Katona Róbert

vagy önkormkányzati tisztségviselő, mint Lackó Róbert,  

tartományi tisztségviselő, mint Nyilas Mihály,

köztársasági képviselő, mint Pásztor Bálint,

ha felelősségteljesen politizált, nem kerülte meg az egy év távlatában is aktuális, a vajdmagy közösség számára legégetőbb problémákat.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon