Káosz a bal agyféltekében

Nyakunkon a választás, mi, vajdasági magyarok először szavazhatunk Európa parlamenti listára, ahol közös nemzeti érdekünk, hogy a FIDESZ-KDNP koalíció juttasson minél több képviselőt a parlamentbe. Különös tekintettel arra, hogy VMSZ-FIDESZ közös jelöltünk is van a listán Deli Andor személyében, aki az elmúlt 5 évben igen hatékonyan képviselte közösségünk érdekeit a Parlamentben, gondoljunk csak szerbiai országjelentésekre vagy az őshonos kisebbségek jogainak a kiszélesítése ügyében kezdeményezett európai kezdeményezésre.

Egy ideje nem követem aktívan a politikát. Azaz nem olvasok annyi napi hírt, hogy tudjam, hogy épp ki mit mondott, ki mit kontrázott, aztán mit ismert be utólag és mit nem. Ennek elsősorban időhiány az oka, senki sem tökéletes. Az Európa Parlamenti választások közeledtével azonban beleolvastam a napi sajtóba. Hát volt mit látni. Azért jó az elektronikus sajtó, mert a linkekre klikkelve továbbvisz a lendület, meg az „ezt nem hiszem el”, hogy az elmúlt 2-3 havi hülyeségtermést instant magamba lapátoltam. A húsvéti sonka főtt tojással együtt nem ülték meg úgy a gyomromat, mint az elmúlt pár hét eseményei, szűkebb pátriánk vezetőinek nyilatkozatai.

Általában külön szoktam választani a hazai és az anyaországi eseményeket, de a EP-választások határon átnyúló jellegéből adódóan erre nem lesz szükség.

A Pesti Srácok újságírója bocsánatot kért trágárkától. Tudják, ez az a ballagó véndiák, aki azt üzente egy tüntetés kellős közepén, hogy Áder János bassza arcon magát. Igen, itt tart az ellenzék, hogy bevállal egy túlpörgött tinit, aki ilyet be mer vállalni és addig sminkelődik az ügy, hogy a hölgyet kritizáló jobboldali újságíró bocsánatot kér a kis politológustól.

Akkor most ki b’ssza arcon magát?

A Jobbik új, budapesti elnöke, Bencsik János, akit a mi szóhasználatunkkal élve mindig is faszagyerek volt, most azt nyilatkozta, hogy leültek az MSZP-DK-Momentum-Ésamégmittudoménmégkik koalícióval tárgyalni az őszi önkormányzati választásokkal, meg jelöltállításokkal kapcsolatban. Janikám…az ég szerelmére…korpaként keveredsz a disznók közé…ez a Jobbik kéremszépen. Azokkal ül egy asztalnál, akik lőtték őket 2006-ban.

A kedvencem a Momentum. Tudják, ezek azok a tornaóra alól felmentett gyíkvállú zsenik, akik kórházakra, költenék a szerintük eltűnt pénzt. Hogy milyen pénzt, nem derül ki, lehet, hogy nem is Magyarországon élnek és elkerülik őket a felújított gyógyintézmények, íme néhány, milliárdos tétel:  6,8 milliárd forintból felújított Szent Imre Kórház, 600 millió forintos rehabilitációs ellátás fejlesztés az egri Markhot Ferenc Kórházban, 1,4 milliárdért épül a körmendi kórház, a kórházban 8000 négyzetméternyi részt felújítanak és 300 négyzetméter új épületrészt építenek, 1,4 milliárd jut a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház átépítése és korszerűsítése, 30 milliárd forintból újul meg a Zala Megyei Kórház, a Dombóvári Szent Lukács Kórház 1 milliárd 880 millió forintba kerül, 11,2 milliárdos beruházás a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban, Heves megye, Markot Ferenc kórház 6 milliárd, Hatvani Albert Schweitzer fél milliárd, Körmendi kórház, épülőben 1.4 milliárd, Uzsoki kórház, 6.5 milliárd ft, A győri Petz Aladár 11 milliárd.

Gyurcsányné Dobrev Klára tovább uszít ellenünk. Na, ez az egyetlen dolog, ami tényleg nem lepett meg. Sose értettem, hogy ha nem akarnak visszakerülni a politikai hadszíntérre, akkor minek kampányolnak?

Nálunk, itt a Vajdaságban sem jobb a helyzet. Bár nem kapcsolódik direkt a választásokhoz, a regnáló va(j)dmagyar ellenzék azért kitett magáért, hogy az az átlagpolgár se értse a napi eseményeket, aki azért igyekszik tájékozódni.

Ezek a mozgalmasok, mozgalmisták úgy kavarognak a politikában, mint a szaharai homok a vajdasági róna felett a minap. Gyütt, elment, csak a szél és a nagy semmi maradt utána. Ezek beálltak valami Seregély mozgalma mögé, aki azt találta mondani, hogy a Vučić magyarokat telepít be Szerbiába. Szegény Vučić kétszer kért elnézést tőlünk élő adásban, majd kiesett a vasárnapi tepsiskrumpli a számból.

Írtak is nyomban egy nyílt levelet Sergej Trifunovićnak, hogy, idézem:

„Őszintén remélve, hogy csak elszólásról van szó, nyilvános magyarázatot és nyilvános elnézéskérést várunk el Öntől.” - A Magyar Mozgalom Elnöksége”

Tehát ezek a kis mocorgók egy olyan partnerségben élnek a szerbekkel, hogy őszintén remélik, hogy a főni elszólta magát.

A remény hal meg utoljára.

Ezek után meg nagy bölcsen felszólítanak minket, hogy nem támogatják az EP választásokat. A vajdasági magyar közösség ne segítse anyaországi partnerét a FIDESZ-t a választásokon, akivel a több, mint 10 éves együttműködés alatt közös projektek százai valósultak meg, az iskolabusztól a Prosperitati Alapítványon át a becskereki zárdafelújításig, hanem majd alkalomadtán támogassák a Sere-gayt, mert az jófej, eltűri, hogy ide be lettünk telepítve.

Hát be van tekerve rendesen.

Eléggé kuszára sikerült az összefoglaló, de legalább hűen tükrözi az anyaországi és hazai katyvaszunkat.

Az MSZP-DK-MOMENTUM liberálkommunisták egyezkednek a zöldnácikkal, hogy hogy nyírják ki a FIDESZ-t őszre, az EP választásokról már rég lemondtak. Ezt egészítik ki itthon a Magyar Mocorgók, akik felszólítanak bennünket, hogy ne menjünk el szavazni, amikor Deli Andor személyében és a FIDESZ támogatásával aktív, mondom aktív beleszólásunk lehetne az európai politikai folyamatokba.

Értik Önök ezt?

Én nem.

Mindannyian egy dologra kell, hogy figyeljünk: a józan eszünkre és a tulajdon magyar közösségünkre határon innen és túl.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon