,,Kampánymizéria"

Ezzel a címmel jelent meg a 2018. szeptember 27-ei Családi Körben Vataščin Péter elemző írása. Amúgy az írás rendben is lenne, ha tényleg elemző lenne. De nem az.

Mondom is, hogy miért:

"Vajdasági magyar viszonylatokban a VMSZ kampánya lehengerlő erejű (2014-ben ugyanígy festett) annak ellenére, hogy az ellenzéki oldal jelen pillanatban nem jelent túl komoly fenyegetést. A Magyar Összefogás jelöltjei, valamint az őket segítő pártapparátus úgy működik, mint egy hegytetőn ragadt fanatikus katonai alakulat, amely minden létező fegyvernemmel támad, nem igazán törődve azzal, hogy gyengébbnél gyengébb csapatok közelítenek felé."

Bíííp. Huzugság. Na, nem az a hazugság, hogy a VMSZ kampánya lehengerlő erejű, mert az. Az sem hazugság, hogy az ellenzéki oldal jelen pillanatban nem jelent túl komoly fenyegetést, mert nem jelent. És az sem hazugság, hogy a (az ellenzéknek vélt) csapatok gyengébbnél gyengébbek, de ez kinek a hibája?

A hazugság az, hogy a Magyar Összefogás jelöltjei, valamint az őket segítő pártapparátus úgy működik, mint egy hegytetőn ragadt fanatikus katonai alakulat, amely minden létező fegyvernemmel támad.

Mégis milyen tények, információk tudatában vonta le ezt a következtetést a szerző?

Volt egyetlen egy lakossági fórumon, kampányrendezvényen? Hallotta a jelölteket beszélni, felszólalni?

Oké, nem is kell elfáradnia közösségi összejövetelekre, de egyáltalán olvas Ön újságot, néz tv-t?

Közösségi oldalakat, gondolom, csak használ?

Hol és mikor támadta, hol és mikor lövöldözött a Magyar Összefogás az ellenzékre?

A Magyar Nemzeti Tanács választásán induló Magyar Összefogás lista összes jelöltje  párbeszédet folytat a polgárokkal, mert a közösség gondjai, meglátásai, visszajelzései fontosak a számukra. A folyamatos párbeszéd, a bátorító és támogató hozzászólások, megjegyzések nélkül az érdekérvényesítés nem tudna olyan szintre emelkedni, hogy beteljesítse küldetését – s a Magyar Összefogás jelöltjeit ez a cél vezérli.

És mégis, milyen fegyvernemmel támadnának? Ja, oké, most jönne a következő mondat: " Ráadásul a VMDK közlése szerint Topolyán és Feketicsen is akadályokba ütközött az aláírások gyűjtése, és emögött Pásztorékat sejti."

Azért az elég érdekes, hiszen a közvélemény ez idáig úgy állította be, hogy a VMSZ legnagyobb kihívója a Magyar Mozgalom, és mégsem a Magyar Mozgalom aláírásgyűjtésénél vannak gondok, hanem a VMDK esetében. Tehát a Magyar Mozgalom továbbra is, igaz, hogy nyögvenyelősen, de szedegeti az aláírást, a VMDK meg már rég feladta. Olyan átlátszó a dolog, hogy ezt csak az nem érti, aki nem akarja: a VMDK már előre mosakszik, mert azt belátni, hogy nincs elég vajdasági magyar ember, aki támogatná őket... nah, ahhoz gerinc kellene!

 

És mégis mit akar a szerző mondani, sejtetni azzal a megfogalmazással, hogy fanatikus alakulat? Valamiben vagy hiszel, vagy nem. Ha nincs hited a közösségben, ha nem meggyőződésből teszel a közösségért, legfeljebb írsz kitalált meséket (értsd: hazugságokat) és táplálod a gyűlöletet.

Ennyire egyszerű.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon