Jogok, kerítések, nemzetmodellek

Ha (X.2.) nem megyünk el szavazni, akkor ne panaszkodjunk, hogy holnapután egy olyan világra ébredünk, amelyben már nem tolerálják a saját kultúránkat.

Fidesz.hu

Miért jelent gondot a népszavazás? Talán azért, mert fennáll a veszélye annak, hogy a jelenlegi EU-s és a globális véleményalakítók, döntéshozók ízlésének nem megfelelő eredménnyel zárul?

Egy adott ország polgárának van-e joga véleményt nyilvánítania arról, hogy kivel szeretne együtt élni? Valóban csak szolidaritás kérdése lenne egy menekült vagy bevándorló befogadása, aki mellesleg nem is szeretné Kelet-Európába befogadtatni magát? Hiszen az oly sokat skandált jóléti, nyugati társadalom ölelő karjai után vágyik.

Hogyha már emberjogilag megkérdőjelezhető egy határ illegális átlépésének meggátolása (kerítés felállítása), ugyanígy mégis hogyan lesz majd elfogadható a menekült vagy bevándorló kényszerű áttelepítése, mondjuk a jóléti, nyugati társadalom ölelő karjaiból a szintén sokak szerint, mostoha körülmények között élhető keleti társadalomba?! Ugyanis ismerjük el, hogy bizony nehezen hihető el az, hogy amikor a bevándorló hazájának információs korszaka hajnalán okostelefonján feltárja az EU jóléti rendszerét, éppen Magyarországot választaná új hazájának.

De vajon miért nem tudjuk megértetni magunkat a nyugati fősodrású politikummal a migránsválság ügyében?

A politikai különbségek mellett, talán a nemzeti és a történelmi különbségek is szerepet játszanak? Vajon az értékrendkülönbség veszélye is fennáll? Azt meg hogy a fenébe tudnánk áthidalni? Toleranciával?

 

Tudni kell ugyanis, hogy egyes nyugati világhatalmak, mint például Franciaország és az Amerikai Egyesült Államok, tőlünk, a keletiektől merőben más nemzetmodellel rendelkeznek. Aki ott él, az francia vagy amerikai, és punktum.

Ez rendben is van, nekik így felel meg, hiszen ott a kisebbségi jogok teljesen más értelmezést kapnak, vagy nem is léteznek (pl. Franciaország).

Meglehet, hogy egy baszknak erről kicsit más lenne a véleménye, de hát ő kisebbségben van, őt aztán ezért nem is kérdezi meg senki.

Így valóban a demokráciáról alkotott elképzelésünk is más. Az ő tolmácsolásukban a népuralom a többség uralma, nálunk meg azért léteznek nemzeti kisebbségi jogok is. Persze léteznek az EU egyes tagországaiban is kisebbségi jogok, de komoly kettős mércével, hiszen mást jelent a politikai korrektség a faji, és mást a nemzeti kisebbség tekintetében.

Az ő nemzet-modelljük szerint ugyanis az ott élő polgárok mind nemzettársak, csak beszéljenek az ő nyelvükön, és így lett a nemzeti kisebbség zavaró tényező.

Valószínűleg ezen hasonló elképzelések mentén fogalmazódott meg egykor egy ominózus miniszterelnök fejében az ,,ötödik köztársaság” politikai fogalma. Ugyanezen kormányfő ideje alatt került sor egy, ma már politikai mérföldkőnek számító népszavazásra. Habár többen voksoltak igennel, az alacsony részvétel miatt eredménytelenül zárult ezen népszavazás, melyen a kedvezményes honosításról is dönhettek volna.

A ,,Magyar Köztársaság" baloldali álprófétájának és akkori kormányának heves ellenkampánya ellenére, az igenek mégis politikai alapot szolgáltattak és hozzájárultak a baloldal bukásához, és a külhoni magyarok kettős állampolgárságának megadásához.

Ma is gyűrűznek, hadd ne mondjam, ,,sorosodnak” egy más, a valóságunktól eltérő elképzelést támogató hadjáratok.

Hamarosan egy hasonló mérfőldkőnek számító népszavazás előtt állunk.

Ha nem megyünk el szavazni (X.2.), akkor ne panaszkodjunk, hogy holnapután egy olyan világra ébredünk, amelyben már nem tolerálják a saját kultúránkat.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon