,,...inkább egyenes gerinccel és nyugodt lélekkel dolgozom végig az életemet.” (Gyulai Zsolt)

Második Nyilvánosság, Facebook

Gyulai Zsolt, aki egész életét egyenes gerinccel dolgozza végig.

Hol?

Nem az a kérdés, hogy hol egyenes a gerince, hanem az, hogy hol dolgozta ő végig az egész életét?

Mert akármilyen széles és mély az internet világa, nem találtunk arra vonatkozó  adatot, ami Gyulai Zsolt és a munka világa között – reggel felkelek, elmegyek, lenyomom a nyolc órát – párhuzamot vont volna.

Azt tudjuk, hogy valamilyen égből pottyant lehetőség okán működtet egy szórakozóhelyet, valószínűleg kemény bérleti díjat fizetve érte, mert ha nem, akkor ,,önzetlen barátság" okán adta neki oda ingyen és bérmentve az épület tulajdonosa. Mert ugye pont ezért dolgozhat ő is ingyen és bérmentve, barátságból.

Tehát azt nem tudjuk, hogy miből gazdálkodja ki Szabadka városközpontjában lévő épületben kocsmájáért a bérleti díjat, mert arról maga vall egy interjúban, hogy olyan nagyon azért nem szalad a szekér.

De most hagyjuk is ezt. Biztosan jól gazdálkodik.

De mit csinált Gyulai Zsolt addig, amíg nem lett városmentő, kocsmaüzemeltető és politikai aktivista?

Hol húzta le a nyolc órákat? Mi áll a munkakönyvében? Van-e neki munkakönyve egyáltalán? Mi áll az életrajzában? Úgy értve, mi az ő végzettsége? Pincér? Borász? Művészettörténész? Közgazdász? Mert azt tudjuk, hogy minden témában otthonosan mozog, a bortól a szecessziós városvédésig, mindenben. Persze azt is tudjuk, hogy az élet iskolája tanította. De azon kivül?

Ki vagy te, Gyulai Zsolt? És kinek dolgozol? És hol dolgoztál? És mi volt a konkrét munka, amit megélhetés céljából, hogy meglegyen a napi betevőd, az elmúlt huszonöt évben végeztél?

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon