Határátkelés

Facebook

Komolyan mondom, hogy én nem akartam ezzel a témával foglalkozni. Túlságosan jelentéktelennek tartottam, mintsem billentyűzetet ragadjak.

De ez már vicces. Sőt szánalmas!

Nem, nem az a jelentéktelen számomra, hogy családok százai (vagy már hogy is volt fogalmazva) szakadnak szét, várakozván a szerb-magyar határátkelőkön, hanem az, hogy valakik ilyen olcsó poénszerzésre használták fel ezt a „felismerést”.

Miután a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testületének tagjai írtak a belügyminiszternek, hogy most már tényleg ideje tenni valamit az áldatlan állapotok orvoslása céljából, hiszen a szerb-magyar határátkelők nem dolgoznak teljes kapacitással, pénteken a magyarországi parlamenti pártokhoz is levelet intéztek, kérve őket, hogy vessék latba tekintélyüket a helyzet orvoslása céljából.

Majd rá egy nappal, állítólag most szombaton „valami” történt a határátkelőkön. Megnyitódtak a kapuk, és kis túlzással, 5 perc alatt átjárhatóvá vált a nagy határátkelő (H1-R1) Magyarországra. És kérem szépen, ez a Magyar Mozgalom érdeme.

Végre, hogy valaki tett a vajdasági magyarságért!

Micsoda önzetlenség, micsoda érdekképviselet. Ez kell nekünk, valós problémára azonnali, hosszan tartó megoldás.

Köszönjük a Magyar Mozgalom Ügyvivő Testület minden egyes tagjának, hogy most együtt lehetnek a vajdasági magyar családok. Példaértékű segítőkészségről tettek tanúbizonyosságot.

A Magyar Mozgalomnak sikerült egy egész napra összehoznia a vajdasági magyar családokat. Ennyit még senki nem tett értünk, itt élő magyarokért. Komolyan mondom, ez bámulatos!

Közleményükből a „...köszönjük, hogy fáradozásunk és tevékenységünk nem bizonyult hiábavalónak” rész tetszett a legjobban. Hiszen ebből egyértelműen kiolvasható, hogy mekkora önzetlenség vezérelte az ügyvivő testület tagjait, és nem, egy kicsit sem arra akarták felhasználni ezt a hirtelen meglovagolt ügyet, hogy maguknak szerezzenek olcsó poénokat. Ki mert ilyet feltételezni egyáltalán?

Már tegnap este arról olvashattunk a közösségi oldalakon, hogy órákat kell várni az átjutásra...

És,  hogy a többi napokon mi lesz a határátkelőkön, az teljesen lényegtelen. Gondoljunk csak a hamarosan beköszönő ünnepi tumultusra vagy a nagy szabadságolások idejére. De na, erre elég ha csak mi gondolunk, nem?! Az MM-nek meg elég, hogy a híreket a Szabadosok megjelentették, így a poént begyűjtötték. A szerencsétlen emberek, meg na, félre vannak vezetve. De kinek újdonság ez, ha az MM-ről van szó?

 

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon