Gyurcsàny (el)szàmol

Gyurcsány Ferenc továbbra is abban az álomvilágban él, hogy ő az egyetlen erős kezű ellenzéki, aki mozgathatja a szálakat.

Ezért is történt meg az, hogy március 15-én bejelentette, hogy vasárnap tárgyalni kíván az összes ellenzéki párttal, beleértve a Jobbikot is. A vasárnapi időpontra a Jobbik mégsem ment el, azonban az MSZP és az LMP részt vett a megbeszéléseken.

Annak ellenére, hogy a tárgyaláson komoly megállapodás semmiről sem született, Gyurcsány Ferenc mégis sajtótájékoztatót tartott, ahol számokkal bombázta az újságírókat. Bemutatta zseniális matektudását, miszerint 3x2 az 6, de azt is megtudhattuk tőle, hogy a legnagyobb kétszámjegyű prímszám a 11. Amikor valaki a hallagatóságból jelezte, hogy bizony ez nem így van, akkor persze Gyurcsán gyors bólogatásba kezdett, hogy hát ő is arra gondolt, hogy a 11-es szám az a legkisebb kétszámjegyű prímszám. De ha így lett volna, akkor meg miért nem mondta már meg, hogy melyik a legnagyobb?

Überelhetetlen kijelentése, minden kétséget kizáróan, mégis a következő:

„ Az MSZP és a DK megállapodásának lényege, hogy le kell váltani a DK-t.”

Az eseményről szóló tudósításában az LMP elnökségi tagja, Vágó Gábor egyenesen arra utalt, hogy vendéglátójuk ittas volt.

„Ha én mondjuk részeg vagyok, és meghívok barátokat otthonra beszélgetni, az a minimum, hogy őket is megkínálom viszkivel” – mondta Vágó, és kérdésre hozzátette, hogy a részegség a vendéglátójuk részéről „fizikailag és átvitt értelemben is” érezhető volt.

Ez a politikai kabaré teljesen maga alá gyűrte a egész humorista mezőnyt. Abban az állapotban, amelyben Gyurcsány Ferenc megmutatkozott a vasárnapi sajtótájékoztatón, még egy biciklit sem tudna elvezetni, nemhogy egy országot.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon