Feladata-e az újságírónak, hogy megírja azt, hogy tévedett?

Feladata-e az újságírónak, hogy bocsánatot kérjen, és beszámoljon arról, hogy a politikus, újságokban megjelent ígérete, igenis megvalósult?

A válasz, egy magát független és pártatlan internetes portálnak tartó médiában, egyértelműen: igen.

Tandori Arnoldnak, a Szabad Magyar Szón megjelentetett bemutatkozó írása után, azt üzenném, hogy az újságírásnak van etikája is.

Nem tudom, hogy ki ez a Tandori, de tőlem J.C. Denton is lehet, mert attól, hogy valósnak hat a név, számomra ugyanolyan szenzációhajhász firkász.

A vérszemet kapott szerző nagy szusszal akarta elintézni az ellenséget. Gondolt egyet, kapargatott itt-ott, téma után kutatva, hogy na, most aztán nagyot dobbant, és mindenki fel fog rá figyelni. Mert ő nem marionett bábu, mert ő aztán felteszi a kérdést, benne van ám mersz.

No, és azt írja az emberünk, hiszen biztos forrásból tudja, hogy, idézem:

..."Itt tart most ez a történet.

Se Havasi Bertalan, se Pásztor István nem foglalkozik a témával, a sportklubok meg vessenek magukra,

miért nem pályáztak az 50 milliárd forintos gazdaságfejlesztési program pályázataira."...

Majd 2017. január 17-én újabb bejegyzéssel rukkolnak elő a nagyszerű újságírók a szabadságot hirdető oldalon,

miszerint történelmi eseménynek lehetünk szemtanúi, mert

a Szabad Magyar Szó írt elsőként arról, hogy Topolyán fociakadémia épül.

Mondjuk,

meg is lepődtem volna, ha azt vetik elsőként papírra a "függetlenek" társasága, hogy a Magyar Mozgalmuk a semmiről tartott évértékelőt. Pedig a nagyszerű újságíróikat nem lehetett nem észrevenni a tömegben.

Nagyjából ennyire tellik a Szabad Magyar Szó szerkesztőségétől – ha már van olyan –, a VMSZ gyülőletére épített szerkesztéspolitikára, ami ha a VMSZ nyilatkozik az épp folyamatban lévő intézkedésekről, projektekről, sajtószabadság elnyomását ordítja, ha pedig nem, akkor számon kéri, miért nem. Pedig csak kicsit utána kellett volna menni, nemde?

A Szabad Magyar Szó, úgy látszik, a VMSZ-ellenes és Magyar Mozgalom-párti téma fogytán, inkább kreál egyet, ha már több vajdasági színházi bejelentő nem fér fel az oldalra.

Ez a Szabad Magyar Szó már annyira szabad, hogy a témák és a tények is szabadon alakíthatók, legalább is amennyiben – és most jön a váratlan fordulat – VMSZ-ellenesek.

Szóval Tandori Arnoldnak az a válaszom, hogy

Pásztor István igenis foglalkozik a vajdasági sportélet fejlesztésével.

Mégis mit gondolt, hogy került sor a támogatásra?

De persze ezt ilyen meglátással átok lenne begépelni, elfolyna a vulgárliberálisok vére a billentyűzetet ütve. Meg kell támadni a projektet, szitkozódni kell, fel kell bújtatni a lakosságot, el kell ültetni a gyanút az emberekben, mert a politikusok álszentek, meg amúgy is a magyar adófizetők pénzét szórják.

De ha más külföldi beruházók jönnének hozzánk, az más.

A mindenkori magyar kormány amúgy is csak olcsó politikai poénokra hajt, és soha nem is gondolkodott nemzetben...

Ezt már bizonyította a kettős állampolgárság megadásával is, amit tollforgató barátaink biztos nem igényeltek, hisz ők nem kérnek magyar segítséget.

Meg különben is,

nem látjátok, hogy mekkora az elvándorlás, nem hallottátok, hogy meghalt a nagymamám? Sőt, még a kutyámat is elütötte 5 hónapja az autó, és belepusztult. Ezért is a VMSZ a hibás.

Mert miatta nem volt elég időm a kutyámra, hogy megtanítsam neki, hogy amikor nyitva van a kapu, akkor az utcának csak a házunk előtti térfelét használhatja vizelésre, és nem rohangálhat ész nélkül a szemközti szomszéd kutyájához barátkozni, mert közben elüti a sötét, csúnya autó.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon