Elkezdődött a (most éppen) liberális-baloldali magyar kampány

Az a kettős mérce, amit a néha liberális, néha jobbikos, olykor demokrata mozgalmasok gyakorolnak,már egyenesen szórakoztató

Facebook

A Szabad Magyar Szó is felébredt és a kulturális beszámolók helyett immár keményen üt-vág. Nagyon helyes, így kell ezt csinálni.

Ami a JRV-t illeti, köszönjük, hogy követik tevékenységünket és megszámolják, majd meg is írják, ki osztja meg az írásainkat. Hihetetlen, hogy a szabadosoknak ez a momentum is hírértékű. Megtisztelő. Ez biztos sokban hozzájárul a szabad véleménynyilvánítás elvének gyakorlati megvalósulásához.

Két dolgot szeretnék mondani:

az első, hogy nekem nagyon tetszett Maglai Jenő fellépése Belgrádban, majdnem olyan ütős volt és eredeti, mint amikor egy szerb ember magyarul köszön és jön a tapsvihar. Több szót nem is érdemel az egész, hacsak annyit nem, hogy ő bezzeg kampányolhat... Címoldalon hozza a Szabad Magyar Szó... gratula!

Amúgy Maglai Jenő nem tolta túl a biciklit nyilván akkor sem, amikor 2013-ban erőnek erejével úgy lett polgármester (VMSZ-es), hogy  megbuktatta a demokrata Modest Dulićot és összeállt a haladókkal.

Most meg egy színpadon áll és beszél a DP jelenlegi elnökjelöltjével.

Mit lehet erre mondani?! Ezt csak a Szabad Magyar Szós ekípa tudja megmagyarázni, várom is.

Ha Saša Janković személyével nem is lenne gond, de azért tisztázzuk már le valójában ki is jelölte. Az a Demokrata Párt, amely pártnak az ezredfordulóval bekövetkezett rendszerváltást követően az egy évtizedes hatalomgyakorlását a vadregényes privatizációk, a pártpolitikai alapon való foglalkoztatás meghonosítása és a Vajdaság költségvetésének megnyirbálása jellemezte.

Hiszen emlékezzünk csak vissza...

amikor 2009-ben a VMSZ kiállt, és nem szavazta meg az alkotmányellenes költségvetést, mely nem garantálta Vajdaságnak a legalább 7%-os köztársasági keretet, a Demokrata Párt példát statuálva kiszorította a magyar hivatalnokokat.

Valójában ez a kiábrándultság és reményvesztettség hozta hatalomra a haladókat.

Mint ahogyan a radikális eszméknek, úgy az elv nélküli, tajkunokat támogató politikának sem szabad megengedni, hogy újra teret kapjon.

Az a kettős mérce, amit a néha liberális, néha jobbikos, olykor demokrata mozgalmasok gyakorolnak, meg már egyenesen szórakoztató.

Az, hogy Maglai Jenőnek az egykoron saját maga által szorgalmazott koalíciós partnerei most már a legfőbb gonoszt képviselik, a demokratákkal pedig puszipajtásokká váltak, bravúros logikai csavar.

Ezért megérte egy tucat magyar embert Újbelgrádba vinni, és kijelenteni, hogy a vajdasági magyarok többsége a DP jelöltjét támogatja.

Most szeretnék szólni, hogy a vajdasági magyarok többségét nem a Magyar Mozgalom taglistáján kell keresni.

Ajánljuk, hogy eme kettős mérce legyen a meghozásra váró programjuk szerves része.

A második, amit mondani szeretnék:

a JRV cikkeit az elmúlt egy évben sem elsősorban a VMSZ establishmentje (vezető rétege) lájkolgatta.

Reméljük, nem is ez lesz a mércénk.

És nem azért, mert ciki volna, hanem azért, mert egyszerűen nem így működünk.

Csak azoknak, akik csoportokban mászkálnak és körbelájkolják egymást, ezt nehéz megérteni.

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon