Éljenek a belső magyar szabadságharcosok!

A Magyar Mozgalom képviseletében Zsoldos Ferenc az MNT választásokra a még át nem adott, tehát nem létező lista, létező listavezetője, a 48-as szabadságharcra való megemlékezésében a „belső magyar szabadságért” való küzdelemre szólította fel a megemlékezőket.

Úgy látszik, hogy most már a külső magyar szabadságért nem kell küzdeni. De valószínűleg a felső, alsó, oldalsó és bármilyen más kategóriába eső magyar szabadságért sem, mivel azok sem kerültek említésre a listavezető részéről. Csakis a belső magyar szabadságért szükséges harcolni, a belső magyar zsarnokok ellen. A külső és felső magyar zsarnokokat most hagyjuk.Valószínűleg ők is körbevesznek minket, de most nem veszélyeztetik a különböző szabadságainkat. Ez a belső magyar zsarnok pedig a külsővel ellentétben sokkal veszélyesebb, feltételezem. Valószínűleg a szabadságharc idején is sokkal veszélyesebbek voltak a belső zsarnokok– legalább is a Magyar Mozgalom olvasatában –, de a szabadságharcosok nem foglalkoztak vele, inkább a külső zsarnokokkal bíbelődtek. Ilyenek ezek a szabadságharcosok: a belsők és a külsők is.

De engem most az érdekel, hogy akkor a Magyar Mozgalom aktivistái külső vagy belső magyar szabadságharcosok? Mert nagyon nem mindegy.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon