Éljen az elfogulatlan naplóvezetés!

autonomija.info

A II. Vajdasági Műfordítótábor augusztus 10-e és 13-a között került megszervezésre Kishegyesen. A tábort, többek között, Orovec Krisztina, a Híd Kör tagja, valamint Rajsli Emese, a Fórum Könyvkiadó Intézet műfordító részlegének a szerkesztője szervezték, amelyről részletesebben ITT olvashatnak.

 

A Napló, Bódis Gáborral az élen, átvette az említett írást és azt augusztus 14-én a következő címmel jelentette meg: A II. Vajdasági Műfordítótábor példa arra, hogy a Pásztor-holdudvar is tud értelmes dolgot csinálni”.

 

Az érintettek (értsd: Orovec Krisztina, Rajsli Emese és Patócs László, a Híd főszerkesztője) azonnal reagáltak a címadásra a Napló Facebook-oldalán, és kikérték maguknak a „leholdudvarozást”. Patócs és Bódis (feltételezhetően Bódis irogatott a Napló Vezérigazgatóság elnevezésű Facebook-oldal alatt) között kibontakozóban volt egy magasabb röptű eszmefuttatás, de nem tarthatott sokáig.

Bódis ugyanis gyorsan elvérzett.

 

Nézzük csak, hogy miről is van szó:

 

- Bódis utálja  nem szimpatizál a VMSZ politikájával, ezért mindenhol ördögöt lát és kiállt.

- Bódis nem kedveli a Híd Kört sem, és kapva kapott az alkalmon, hogy beléjük rúgjon.

- Bódis nem koncentrál, ugyanis az eredeti írás vége felé olvasható, hogy Tolnai Ottó (aki Napló-körös, tehát kolléga) vendége volt a tábornak.

- Bódis manipulál, ugyanis nem akarta látni, tudomásul venni, hogy Tolnai Ottó (aki Napló-körös, tehát kolléga) vendége volt a tábornak, emiatt az eredeti írást is hiányosan vette át.

- Bódis manipulál újra, hiszen első hozzászólásában, többek között, a következőt írja: „Mindaddig, amíg nem rekeszt ki egyeseket. Márpedig kirekeszt (Végel László, Tolnai Ottó). A holdudvar számára persze ez kényelmetlen.”

- Majd Bódis mentegetőzik, de bocsánatot nem kér, amikor felhívják a figyelmét arra, hogy Tolnai Ottó (aki, ismétlem, Napló-körös és kolléga) vendége volt a tábornak: „Az értelmes jelző arra vonatkozott, többek között, hogy az Ottót is meghívták. Ez azonban, mit sem változtat a véleményemen, hogy a Híd Kör a VMSZ holdudvara. Akárhány naplókörös is volt ott.”

- Bódis logikáját követve, aki közpénzt kap támogatás útján (MNT), az a VMSZ holdudvara és pont.

- Bódis tehát meggyőzhetetlen.

- Bódis az egyedüli megmondhatója a dolgoknak.

 

Mindezzel a címkézés egy magasabb szintre lépett, és most már a puszta értékteremtésből és a közösségért való tenniakarásból fakadó együttműködés, támogatás is a „holdudvarhoz” való tartozást jelöli Bódis Gábor fekete-fehér világában. Itt már a címkékről is napló van vezetve, kérem szépen.

Mondhatni, hogy most már vannak értékteremtő és „naplóvezető” Napló-körösök. Mi azonban reméljük, hogy az értékteremtők kerekednek felül. A Napló Vezérigazgatóság Facebook oldalának bejegyzésenkénti átlagos 1,5 kedvelését látva pedig hiszünk abban, hogy a „naplóvezetéses” címkézés egyszemélyes műfaj marad. Ahogyan abban is bízunk, hogy a vajdasági műfordítóink folytatják megkezdett, hiánypótló tevékenységüket.

Éljen a holdudvarról való elfogulatlan naplóvezetés! Éljen Bódis Gábor! Éljen a Napló!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon