Egy konferencia rendel!

Ótos András

Nyílt titok immár, hogy a nyílt társadalom egyetlen ember és annak szervezetei által, kézi irányítással működtetett ideológiai gépezet. Ha látnak, hallanak, olvasnak valamit, ami nem tetszik, azonnal beindítják a morzsolót, karaktergyilkosságok, ,,oknyomozó”, a tényeket mellőző cikkek és semmitmondó konferenciák jelzik útjukat.

Vélekedésük, szemléletük könnyen követhető és még a témában kevésbé jártasok számára is felimerhető, mert minden hozzájuk tartozó internetes felületen, az igéjüket hirdető nyomtatott sajtóban és a közösségi hálókon végigsöpör ugyanaz a téma, ugyanúgy megírva. Így írnak eseményekről, jelenségekről, emberekről. Nem is töröm magam azzal az utóbbi időben, hogy több hozzájuk köthető hírforrásból informálódjak, mert szó szerint időrablás lenne.

Amikor valaki az övékétől eltérő véleményt fogalmaz meg, ugyanígy járnak el. Mégha harmatgyenge is az ellenérvek felsorakoztatása, akkor is tuszkolják le nagy erőkkel a torkokon.

Szinte már unalmas, annyira nyilvánvaló. Mióta nyilvánvaló lett – az biztos, hogy nem örülnek a reflektorfénynek (és Orbán Viktor nyílt beszédének), de folytatják munkájukat.

Mi is.

Most éppen arról olvastunk tudósítást a (természetesen a VMSZ által elnyomott) Magyar Szó hétvégi számában, hogy migránskonferenciát tartottak. A főszónok nem más volt, mint Várady Tibor.

Nincs kérdésünk.

Azért nincs, mert tudjuk, hogy a konferenciát megrendelték.

Csak azért írjuk meg, mert azt is tudjuk, hogy a jövőben hivatkozási alapként fogják kezelni.

És akkor fontos lesz, hogy a közvélemény emlékezzen arra, hányan voltak jelen a konferencián – a felszólalókon kívül. Pont annyian. Biztos jó volt.

Meghallgatták egymást, kicsit tapsoltak, mert hát így illik, és ittak kávét, megebédeltek. Közben összemostak néhány fogalmat, lelkük (és megrendelőjük lelke, ha van neki) rajta.

A konferencián jelen voltak nagytudású, általunk is tisztelt kimagasló értelmiségiek, akik nem megrendelésre gondolkodnak, viszont barátságból elmentek.

A világ ilyen, ilyen sokszínű. Így működik.

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon