Csupa pszichológia…

,,Az irigység az elismerés legőszintébb formája"

Nagyon sajnálom, vagy inkább sajnálatomat fejezem ki, hogy egyes „megmondók”, addig mennek a nemzeti tanács választások kapcsán, hogy kétségbe vonják a nemzeti tanácsok működését, mert képtelenek bármihez építő módon hozzájárulni.  Gyermeteg viselkedés magas foka!

Látszattevékenységnek beállítani az iskolaprogramok jóváhagyását (melyeket, szakemberek véleményeztek), a tizenöt főnél kisebb tagozatok véleményezését, tankönyvek jóváhagyását… ejnye-bejnye!

Csak feltenném a költői kérdést! Ha látszattevékenység, akkor merüljünk egy kicsit (de csak egy picit) a témába.

  • Iskolaprogramok jóváhagyása nélkül (MNT), milyen programok lennének? Az iskolaprogramok újabb lehetőség, hogy a számunkra, magyar kisebbség számára megfelelő iskolai programok szerint dolgozzanak az iskolák.
  • A kis tagozatok jóváhagyása a közösség igénye szerint! Akkor nem számít a közösség? Döntsék már el!
  • Tankönyveink véleményezése, hatalmas munka áll mögötte (lektorálás, véleményezés, javítás, újabb véleményezés),  aminek köszönve a gyerekeink versenyképes tudást szereznek és díjakat nyernek. Ez sem jó?

Vagy csak bomlasztani, viszályt szítani akarnak? Kinek jó az? Kinek az érdekeit szolgálják? Mert a közösségét biztos nem. Ahhoz inkább jó ötletek, együttműködő kritika kellene. De erre képtelenek!

Az agresszív kismalac kifog a tóból egy aranyhalat:
- Ha visszadobsz a vízbe, kismalac, hálából teljesítem egy kívánságodat.
- Dögölj meg!

Kirakat tevékenységet végez az MNT? Valóban? Akkor viszont van mit kitenni a kirakatba! Sőt naponként cserélni is lehet!

Nem úgy, mint azoknál, akik csak a gyűlöletet, viszályt, rombolást tudják kirakni a saját kirakatukba. Unalmas!

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon