Bozótból kiabálni könnyű

Hangosodnak a választási tevékenységek. Nincs is ezzel semmi baj. Ennek most is, ugyan úgy, mint négy évvel ezelőtt meg kell történnie. Sajnos fel kell készülni arra is, hogy folyamatosan tévinformációkat lökdösnek be a médiába, vagy a közösségi oldalakra, természetesen a független sajtó árnyékából.

Bozótból kiabálni könnyű, főleg a Bozókinak. Mert ő ugye hiteles ember, és ő megmondhatja, hogy ki nem való a szabadkai polgármesteri székbe. Meg azt is megmondhatja, hogy ki az, aki nem politikusi alkat. Meg arra is egyértelmű célzást tehet, hogy a listán szereplő emberek nem megfelelőek. Persze, semmit sem szükséges neki konkrétumokkal alátámasztani. Esetlegesen tényekkel. Nem, mert az ő szava szent. Csak azért, mert le van írva...jaj, de jót nevettem!

A szabadidejével nem tudni mit kezdő, kedves nyugdíjas úrhoz a következők lennének a kérdéseim: Ki nyújt még, legalább elméleti szinten, alternatívát a vajdasági magyar ember számára? Vagy az volna a cél, hogy maradjunk érdekképviselet nélkül? Bojkottáljunk? Egyáltalán belegondolt a kedves szerző, hogy az milyen következményekkel járna?

Aztán lehet körleveleket is szétküldeni. Bár ha valaki érdemben szeretne tenni a vajdasági magyarságért, a körlevelek megírására szánt időt fordíthatná a vajdasági magyar polgárok szolgálatára is. Bár ezt a koronavírus-járvány alatti intézkedések alaklmával sem tette meg, mit is várunk akkor most el tőlük?!

Szóval továbbra is azt tapasztalom, hogy sokaknál csak a nyafogás a cél. Ha egy kicsit erősebben akarok fogalmazni, akkor a bomlasztás (mert ÉN nem lehetek ott c. monológ alatt). De hogy meg nem emelnék a hátsójukat, hogy dolgozzanak a polgártársaikért, az is biztos! Inkább otthon nyalogatják a sebeiket, bojkottba csomagolva.

Az ellenzéktől tehát azt kérem, hogy tegyenek le alternatívát a közelgő választásokon, hogy ne csak azt halljuk, hogy ez sem jó, meg az is rossz, az meg végképp elfogadhatatlan. Mutassonak fel jobbat és akkor talán lesz egy kis alapja a kritikának. S majd elismerésem jeléül, emelem kalapom!

Tűzvész pusztított a faluban. A  szerencsétlen bemegy a polgármesteri hivatalba:
- Jajajaj! Leégett a színes tv, a video, a hűtőláda, mikrohullámú...
Másnap a kárszakértő kimegy az emberhez:
- Te ... TV? Videó? Hiszen nincs is nálad áram!
- Jaj, az aggregátorom is...

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon