Bojkottra ítélt kudarc

Aszondja a VMDK a tegnapi napon megtartott sajtótájékoztatóján, hogy a VMSZ ellehetetleníti őket a nemzeti tanácsi választásokon való meginduláshoz szükséges aláírások összegyűjtésében. Nem adnak közjegyzőt, nem adnak helyiséget, zárt ajtókra találnak, meg amúgy is, lehűlt a levegő, az embereknek nincs kedvük kimozdulniuk az utcára és a kulcs is nagy erőfeszítések árán fordul csak meg a zárban.

Hiába volt vénasszonyok nyara, hiába volt 25 foknál magasabb hőmérséklet, hiába vannak kiírva a választások már 39. napja, hiába van minden, ha van VMSZ.

Há' nem? Há' de!

Szombaton aszondta egyik ismerősöm, hogy ne akarjak már mindig pénzben fogadni, oszt most megfogadom a tanácsát.

Legyen akkor az, hogy amennyiben eláll a VMDK az aláírások gyűjtésétől és ha magyarázatként nem arra fognak hivatkozni, hogy mindez azért történt meg, mert a VMSZ ellehetlenítette őket, akkor én nyilvánosan lepkévé fogok változni! Rendben? Tudják, hernyóból. Igen, ennek kb. annyi az esélye, mint annak, hogy egyszer az életben Csonka Áron beismerje, hogy ez van, túltoltuk a biciklit.

Azt is elhiszem, hogy ez a felismerés fájdalmas: talán oly annyira, mint amikor az ember fejest tanul ugrani, és egy katasztrofális hasas lesz belőle. De a kegyetlen hasasért sem a medence a hibás. Értjük egymást, ugyehogy?

A Szabad Magyar Szón leközölt sajtóérteülésből kénytelen vagyok egy részt idehozni, mert rohadt vicces: “A VMDK a héten még egy nekifutásban gyűjt majd a héten, amennyiben ismét ellehetetlenítik őket, bojkottálják majd a választásokat.”

Gyerekek, fogalomzavarban éltek (az mellett, hogy írni sem tudtok)! Ha én képtelen vagyok lefutni 20 km-t, akkor hogy bírom bojkottálni a futóversenyt?

Lefordítva: ha a VMDK nem tudja összeszedni a választáson való indulásához a lista átadásához szükséges aláírások számát, akkor nem is tud részt venni a nemzeti tanácsi választásokon. Ha nem tudsz valamire jogot formálni, akkor azt nem is birod bojkottálni. Értjük egymást? Na ugye!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon