Becsuk. Becsuk? Kinyit?

Facebook/Kiss Árpád

Szóval arról van szó, hogy Klein Rudolf, aki nem is véemeszes – tehát nem egy agymosott, nem egy visszamaradott, gerincsérves politikus – nem szeretné, ha a róla elnevezett klub ilyen formában, mint amilyen, tovább működne. Ezért a kis huncutja, miután a bérleti szerződés lejárt, mely alapján a saját ingatlanját bérbe bocsátotta, nem hajlandó azt meghosszabbítani.

Pedig neki erre semmi joga nincs, hiszen ezt mindannyian tudjuk, nem kell ehhez jogi diploma. Ha egyszer bérbe adtunk valamit, kész, onnantól kezdve a bérlő örökre az ingatlan bérlőjé marad, csináljon is bármit. Sőt, ha nem is fizet rendszeresen (mert hát tudjuk, hogy létezik még önzetlen barátság), az csak még jobban elmélyíti a bérbeadó-bérlő viszonyát. Sőt, ha hihetünk Gyulai Zsoltnak, akkor meg pláne, mert egyértelműen remek befektetés volt a kocsmája:

"Érdekes, hogy gyakorlatilag a nyitás után második-harmadik hónapban elértük azt a szintet, amelyen két év után is vagyunk. Nem javult a forgalom. Az új helyeket eleinte felkeresik és megnézik az emberek, beáll egy szint, s onnan nem mozdul a mutató. Annak ellenére sem, hogy két év alatt legalább száz koncertet, több tucat könyvbemutatót, több mint ötven kiállítást szerveztünk. Ez sem tudta feljebb vinni a látogatottságot, a forgalmat." 

Ez maga az álom.

Viszont ha meg nem így van, akkor ez meg a tulajdonos döntése, aki mindvégig tudta, hogy politikai mozgalmi tevékenységet finanszíroz, de az eddig tartott. Ezért kár is teleírniuk a Vicei-szimpatizánsoknak a közösségi felületeket dühös üzenetekkel. Mert mi mind együtt érzünk veletek. Mi ez, ha nem felháborító, ha nem gyomorforgató, vérlázító?!

De mi van akkor, ha ez igazából a Magyar Mozgalom kampánya? Miért is kellene ezen meglepődnünk? Zsoldos Ferenc is kijelentette már önként és dalolva, hogy a nemzeti tanácsi választásokra vezérelvükként a jelenlegi rendszer megváltoztatását tűzték zászlajukra (értsd: gyűlölet).

Ha más nem is, de ez aztán a kisujjukban van a mozgalmasoknak. Gyűlöletre építeni és hergelni a jónépet a VMSZ ellen – igazi manna ez az MM-nek.

Ha a választások meg elmúlnak, majd újra megnyit a Klein house. Nagy ügy. Jók voltak a programok, meg hát 2935 ember kedveli. Az komoly. Meg lehet ezt csinálni. Csípőből.

De hoppá, most jutott eszembe még valami:

"Nem először jöttök ezzel a MM kérdéssel, itt az ideje, hogy letisztázzuk! Nem voltam, nem vagyok, és nem is leszek tagja a Magyar Mozgalomnak. Arra b@sznátok rá, ha elkezdenék politizálni, de nyugi nem fogok, inkább egyenes gerinccel és nyugodt lélekkel dolgozom végig az életemet." (Gyulai Zsolt, 2018. július 16.)

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon