Bácskatopolyai kisebbségi momentum

Cseh Katka, aki még születésekor a Katalin névre hallgatott, a Momentum frissen megválasztott EP-képviselő kisasszonya.

Elsőre annyira szimpatikus volt ez a 31 éves hölgyike a megnyerő mosolyával, a magabiztos fellépésével, az ápolt külsejével és az egészséges, csillogó hajával, hogy egyszerűen muszáj volt utánakeresnem az interneten, bepötyögnöm a nevét a böngészőbe...

No, és akkor esett le számomra, hogy a külső nagyon nem minden.

Katka, csak ne nyitnád ki a szádat! Édes Istenem!

Még áprilisában megjelent Katkával egy interjú, melyben azt szerette volna alátámasztani a bűbájka, hogy ő bizony nem folytat egóharcot a kampányban, neki a kampány ennél többről szól.

Persze gyorsan meg is mutatkozott a magas fokú tudása és a témákban való jártassága a hölgyikének, mit ne mondjak.

Mivel a levélszavazatokra ők is nagy számban pályáztak, így természetesen az interjúban a kisebbség védelme is kiemelt szerepet kapott. Ekkor döntötte el Katka, hogy na, most kell dobbantani egy nagyot és megnyerni a külhoni magyarok szívét és előhozakodni azzal, hogy bizony ő is vajdasági gyökerekkel rendelkezik. Igen, igen, a mi kutyánk kölke, ahogy erre mifelénk mondani szokás.

Hogy értsük miről van szó, idézem Cseh Katkát:

„Édesapám vajdasági, közelről látom a kisebbségi magyarok problémáját.

A nagymamám Bácskatopolyán lakik, egy olyan településen, ahol a magyarok kisebbségben vannak.”

Na, ennek a két mondatnak az elolvasásával rögtön tudtam, hogy honnan fúj a szél. Kérem szépen, engem kisebbségi kérdéskörben egy ennyire tudatlan asszonyka ne képviseljen, a teremburáját!

Mi az, hogy Bácskatopolya? Melyik településre gondolt ez a nyájas, minden hájjal megkent képviselő asszonyság? Ilyen településnév Vajdaságban nincs. Topolya az van. Ami szerbül Bačka Topola. De Bácskatopolya nincs. 

Mit jelent az, hogy egy olyan településen, ahol a magyarok kisebbségben vannak? Tudja ez a tejfölös szájú, hogy miről beszél? Miért nem néz csak egy pöppet utána annak, amiről nyilatkozik? Olyan nehéz a Wikipédián bepötyögni azt, hogy Topolya (ja, ahhoz tudni kellene a település helyes megnevezését is, mea culpa) lakosságának összetétele? Pedig én azt gondoltam, hogy erre egy képviselőjelölt képes.

Na, ha ezt megtette volna, akkor feketén-fehéren láthatta volna azt, hogy az említett település közel 60%-át magyarok teszik ki.

Mi az, hogy kisebbségben élnek a magyarok? A matek óráról is lógott a képviselő kisasszony?

Arról nem is beszélve, hogy Topolyának ma is magyar polgármestere van, Kislinder Gábor személyében.

Szóval könyörgöm, miről beszélünk?

Miért kell ilyen tudatlanokat, a mi életünk felett felelősséget nem vállaló képviselőket eltűrni? Miért kell szégyent hozni szeretett Vajdaságunkra?

Teljesen ki vagyok ábrándulva az ilyen tudatlan, magamutogató politikusokból.

Persze arra most nem szeretnék reagálni, hogy ugyanez a képviselő hölgyike, Cseh Katka, szülész-nőgyógyász létére milyen kijelentésekkel hívta fel magára a médiafigyelmet az elmúlt hetekben, hiszen egy magzat életének elvételét a botmixer munkájához hasonlítani önmagában undorító.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon