Az MM vezérelve: a gyűlölet

Kampány idején (is) az online térben történő politikai kommunikáció ma már önálló életet tölt be a politikai pártok világában. No, meg persze a politikai–civil szerveződések világában is.

A Magyar Mozgalom jelenléte az interneten, illetve úgy általában is, csak a hatalmon lévők kritizálásában merül ki. Minden megnyilvánulásuk csak a hatalmon lévő nézetek, állásfoglalások ellen fogalmazódnak meg.

Nincsenek önálló programok, nincsenek tervek és célok, megvalósíthatónak tűnő stratégiák. 

Megszólalásukból kizárólag a sértődöttség, a gyűlölet és a harag árad, és ezt akár a nemzeti tanácsi választásokra meghirdetett aláírásgyűjtésre megírt felhívásukból is kiolvashatjuk. 

Gyűlöletet és dühöt árasztanak állandó negatív kampányaikkal.

A polgárok azonban nem hülyék és átlátnak a szándékokon. Mert gondoljunk csak bele, hogy mire épül a Magyar Mozgalom kampánya: bukjon meg a VMSZ, meg vele együtt Pásztor István. Rendben, tegyük fel, hogy ez megtörténik, és akkor? Mégis hogyan tovább? Milyen programmal rukkol majd elő a Magyar Mozgalom, mi az, amit ők jobban tudnának, amiért érdemesek lennének a vajdasági magyar érdekképviseletre? Nagy felelősség ez, ami nem mindenkinek való. Főleg nem egy olyan tömörülésnek, amelynek még vezetője, sőt (vezér)elve sincs. Mert akkor kié is a felelősség? Senkié? A Magyar Mozgalom tehát nem összetartani akarja a vajdasági magyar közösséget, hanem megosztani és felzaklatni. Olyan mondatokat fogalmaznak meg, amelyek életveszélyesek a vajdasági magyar közösségre nézve. Osztódással márpedig nem szaporodunk.

Két évvel ezelőtt a Magyar Mozgalom sokkal összeszedettebb volt. Korhecz Tamás, vagy éppen Varga László vezetésével a történetnek volt eleje meg vége. Most csak vége lesz.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon