Az MM esete augusztus 20-ával

Facebook

Július 20-a. A dátum, amikor a Magyar Mozgalom legutóbb hangot adott magáról a világhálón. Persze, akkor is a magyar érdekképviseletet kritizálta, és ezidáig mást nem is nagyon tett. Nincsenek már saját rendezvények, ruhaosztás, nemzetpolitikai kerekasztal, nincs már piknik, rajzverseny, vagy a szűk családi- és baráti körnek megszervezett fotópályázat. 

Augusztus 20-a államalapításunk ünnepe. Nagybetűs. Piros ünnep. Amióta három évvel ezelőtt, ezen a napon megalakult a nemzetet áruló, a nemzetre áruként tekintő eklektikus, de végül is csak hektikus Magyar Mozgalom, miattuk egy kicsit szégyellem is magam ezen a napon. Szégyenemet csak még jobban fokozza az, hogy még ma is a magyar nemzet zászlaja alatt kívánják meghatározni magukat. Ők, akik a kis létszámú osztályok megnyitása ellen kardoskodnak, ők, akik nem tudják megbecsülni a magyar Kormány által biztosított támogatásokat (még akkor sem, amikor ők maguk kapják).

Akik NEM arról óhajtják meggyőzni a vajdasági magyar polgárt, hogy pályázzon, hogy maradjon itthon, hogy itthon is van esély a boldogulásra, hanem kirívó példával támasztják alá sajtóorgánumaikban, hogy a magyar embert leginkább Ausztriában és Németországban becsülik meg.

Ők, akik színes, teljes oldalon HIRDETIK a külföldi munkavállalás lehetőségét, és akik politikai-civil szervezetük működtetése érdekében a magyarországi adózók kegyeiért esedeznek.

Akiknek a közjogi értelemben vett nemzetegyesítés a mindennapi gúny tárgya.

Na ők, a Magyar Mozgalmasok, augusztus 20-án összejöttek, alig húszan. Pedig mekkora elvárások voltak a megalakuláskor, micsoda húzónevek. Akik aztán egy zsíros állásért gyorsan el is húztak. Elhagyták a süllyedő hajót. 

Július 20-tól tehát egy teljes hónap kellett, hogy elteljen ahhoz, hogy az MM újra hangot adjon magáról, hogy észbe kapjon. Hogy megjelenjenek, hogy csináljanak valamit. Meg hát a saját megalakulásukról van szó, így ha fájt is nekik, mint a foghúzás, de a melegben csak össze kellett jönni.  

És akkor gyorsan ki is használták az alkalmat, hogy bejelentsék a Magyar Mozgalom indulását a Magyar Nemzeti Tanács választásán. Legalább ezt is letudták, és nem kell újabb sajtótájékoztatót tartaniuk ez kapcsán, mert azt a keménymagot, azt a 20 embert is, akik ekkor megjelentek, vért izzadva terelték össze. Hát ettől pedig majdnemhogy több szaktestületük is van... szóval hol vannak azok koordinátorai, hol vannak a képviselők? Hol vannak a Magyar Mozgalom alapítói? 

Az MM-nek tehát csak kampánykor jut eszébe a vajdasági magyar polgár. És ez nem csúsztatás, nem ferdítés, ez a puszta tény. Elég csak rákattintatni a honlapjukra és szemügyre venni az aktivitásukat. A rendezvényeket, azoknak a gyakoriságát és természetesen a tartalmát. Mi történik, tán a meggyőződés nélküli, eklektikus (nagyjából liberális) politizálás mégsem olyan menő? Le vagyok döbbenve.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon