Az MM és a következetesség

Már nekem ég a pofám ezzel a sok ellentmondásos képviselettel, ami a Magyar Mozgalmat jellemzi. Kedves Magyar Mozgalom, önöknél mégis hol húzódik a határ? Meddig bírják még bőrrel?

Azt mondja Zsoldos a hétfői MNT ülésen, hogy nem támogatják az MNT alelnöki funkciójára javasolt személy megválasztását, mert az túl fiatal és ebből kifolyólag tapasztalatlan erre a tisztségre.

Hát könyörgöm, eddig nem az volt a baj, hogy a fiatalok elhagyják az országot, mert a vajdasági magyar politikusok kiűzték őket? Hát nem emiatt kellett szegény nyugdíjas Kucsera Gézának is újra hadba állnia az MM soraiban, mert fiatalokat már nem lehet találni?! Nem ezt nyilatkozta? Vagy most az a baj, hogy az MM színeiben nem kíván egy valamit is érő fiatal politizálni, és akkor már minden fiatalt el kell riasztani? Mielőtt megmutatkozna, azonnal le kell írni a jelöltet, hiszen biztosan alkalmatlan a tisztségre, ugye?

És mégis hogy kell érteni Zsoldos kijelentését, miszerint nem támogatják a jelölt megválasztását? Többes számban tette meg ezen kijelentését,de szerintem valami gond van a matekkal itt. Az alelnök személyére 4 tartózkodó szavazat érkezett, még a többi leadott szavazattal, összesen 28-al, a jelölt megválasztása mellett döntött a tanács. Ergo, az öt ellenzéki tagból egy ellenzéki mégsem úgy gondolta, mint ahogy Zsoldos mondta, nem? Ismét bebizonyosodott, hogy milyen erős vezetői karizmával rendelkezik Zsoldos Ferenc, a MM társelnöke, és hogy tagtársai mennyire hallgatnak rá és tisztelik őt. Hát eldobom az agyam!

De hogy a matek mennyire nem megy jól a mozgalmasoknak, azt bizonyítja az a tény is, hogy a fiatalokért aggódó Kucsera Géza szerint azért, mert az MNT választásokon a leadott szavazatok 14 százalékát az MM kapta, legalább egy ellenzéki hely megillette volna őket annak Végrehajtó Bizottságában. Milyen kár, hogy 2014-ben nem lobbiztak így a Tariért. Vagy előtte a reményes László Bálintért. Kettős mérce, Géza tata?!

Persze a legnagyobb indulat akkor bontakozott ki, mikor Hajnal Jenő, az MNT elnöke nevén nevezte a dolgokat, és kimondta, hogy árulókkal nem tud és nem is akar együttműködni, emlékeztetve mindenkit arra, ahogy Zsoldos Ferenc és társasága a 2014-es választásokat követően hátba támadták azokat az embereket, akiknek köszönhetően bejutottak a Magyar Nemzeti Tanácsba. Zsoldos Ferenc ezt kikérte magának, miszerint az MNT elnöke egyetlenegy délvidéki magyar embert sem árulózhat le.

Értem. Akkor igazából arról van szó, hogy ők leárulózhatják a VMSZ elnökét, vagy annak tartományi tisztségviselőit, mert döntésükkel nem értenek egyet, de ha valakit hátbaszúrnak, és az a valaki kijelenti, hogy már pedig ezekkel, velük nem kíván a jövőben szorosan együttműködni, mert elveszett a bizalom, az nincs rendben. Ez tényleg világos, mint a nap.

A Magyar Mozgalom szerint tehát nekik minden joguk megvan arra, hogy megosszák a közösséget, hiszen, értelmezéseik szerint, ők bizony erre kaptak a néptől felhatalmazást. De, az idő kiforogja magát.

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon