Az MM-értelmiség esete a többismeretlenes egyenlettel

Ha a pártpolitikai tevékenységet folytató civil szervezetnek a kvótareferendum kérdése többismeretlenes egyenlet, akkor azt kell, hogy mondjam, ülj le fiam, egyes. Mert akkor most igazából az van, hogy nem mondtatok semmit.

magyarmozgalom.rs

Már minden magára valamit is adó vajdasági magyar politikai szervezet állást foglalt az október 2-ai népszavazás kapcsán, mire a Magyar Mozgalom felébredt a piknikje után tartó hosszú álmából.

Közleményüknek címe, „A többismeretlenes egyenlet” elolvasása után az ütött szöget a fejemben,

hogyha a Magyar Mozgalom, amely természetesen Vajdaság értelmiségeit fogja össze, nem tud egyértelmű irányelvet mutatni a népszavazás kapcsán, akkor szimpatizánsaik mégis hogyan fognak a többismeretlenes egyenlettel megbirkózni?!

Tehát ha a szimpatizánsok megkérdezik, hogy mit gondol az MM, hogyan kell szavazniuk, egyáltalán kell-e szavazniuk a népszavazáson, akkor az a válasz, hogy döntsönek lelkiismeretük szerint?

Ez most komoly, kedves Magyar Mozgalom?

Az első adandó alkalommal magukra hagyják a szavazókat? Amikor döntést kell hozni, nem vállalnak felelősséget?

Felhívást intéztek a tagságukhoz, hogy mondják el a véleményüket. Oké, valamennyi elmondta, és? Megannyi értelmiségivel, elit szakpolitikussal  dicsekszik ugyebár az MM, és mégsem tudja összeadni a kettő plusz kettőt? Nekik az többismeretlenes egyenlet? Valójában ez szebb kifejezése annak, hogy nincs véleményük!

A közlemény se nem elutasító a népszavazás, a bevándorlás kérdésének tekintetében, se nem egyértelmű a kiállás, pedig egy, a nemzetünket érintő fontos kérdésről van szó. A kérdés – „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” – nemcsak a bevándorlásról szól, hanem a kultúránk, biztonságunk megőrzése mellett, Magyarország szuverenításáról is.

Amikor létrejött a közjogi értelemben vett nemzetegyesítés, és lehetővé vált, hogy külhoni magyarként szavazzunk országos listákra az anyaországban, a jobboldali kormánypártok politikai súlyt adtak nekünk, így nagyobb odafigyelésre késztetve a magyarországi politikumot a nemzetpolitikai ügyek, vagyis a határontúli magyarok ügyei iránt.

Külhoni magyarként most először lesz lehetőségünk népszavazni egy olyan kérdésben, amely megválaszolása hosszútávon az egész magyarságra kihatással lesz. Itt nemcsak az igenek vagy nemek győzelméről van szó, hanem a kvótareferendum érvényességéről is.

Ha a pártpolitikai tevékenységet folytató civil szervezetnek a kvótarefendum kérdése többismeretlenes egyenlet, akkor azt kell, hogy mondjam, ülj le fiam, egyes.

Mert akkor most igazából az van, hogy nem mondtatok semmit.

 

 

 

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon