Az idősek a koronavírus-járvány legveszélyeztetettebb társadalmi csoportja

Szerbiában is beállt a rendkívüli állapot.

Vannak, akik még emlékeznek arra, hogy 1999 óta nem volt ennyire bizonytalan a helyzet országunkban, mint ezekben a napokban. Akkor a háború, jelenleg viszont a járvány tartja rettegésben országunk, egész Európa lakosságát. A nemzetközi statisztikából nyilvánvaló, hogy az idősek vannak leginkább kitéve a vírus közvetlen fenyegetésének, különösen akkor, ha más típusú betegségekkel is küzdenek. Ezért is fontos, idős rokonainkra ismerőseinkre odafigyelni, őket segíteni. Lelkiekben is támogatni és óvni őket a fertőzéstől, hogy különös elővigyázatossággal tartsák be az egyébként javasolt védekezési és megelőzési előírásokat. 

Az egészségügyben dolgozók emberi életekért küzdenek.

A koronavírus-járvány elleni védekezés minden eszköze, minden forrása rendelkezésre áll, de fontos, hogy mindenki megértse és együttműködjön a vírus sikeres megfékezésében.

A legtöbbet a koronavírus terjedése ellen mi magunk, magánemberek tehetünk, hangsúlyozzák a szakemberek, de azt hiszem ez magától értetődik, ezért fontos a józanság, önmérséklet, önfegyelem. A veszély abban van, hogy egy új típusú vírussal állunk szemben, ezért a koronavírus más típusú felfogást kíván a magánemberek részéről is.

Minden embertől azt kérik, és ez alól mi magunk sem lehetünk kivétel, hogy miközben segíti az egészségügyi és rendvédelmi szervek munkáját azzal, hogy betartja az operatív törzs javaslatai alapján hozott ajánlásokat, a saját életében is ugyanazt a felelősséget és elszántságot mutassa arra, hogy megakadályozza a vírus terjedését.  A legfőbb cél, hogy az egyéni megbetegedésekből ne legyen csoportos, majd tömeges megbetegedés.

Vegyük ezt komolyan!

Nagyböjt idején, az önmegtartóztatás, önfegyelmezés időszakában nem szabad, hogy ez nehezünkre essen, különösen akkor, ha a közjót szolgálja.

Figyeljünk saját és mások egészségére!

Ima koronavírus idején

„Uram, eléd hozzuk betegeinket – vigasztalásért és gyógyulásért fohászkodunk. Legyél közel a szenvedőkhöz, főleg a haldoklókhoz. Vigasztald a szomorkodókat.

Adj bölcsességet és energiát az orvosoknak, kutatóknak; erőt minden nővérnek és betegápolónak ehhez a különösen nagy terheléshez. Imádkozunk mindazokért, akik szenvednek a pániktól. Mindazokért, akiket legyőz a félelem. Imádkozunk a viharban békességért, tisztánlátásért. Imádkozunk azokért, akik nagy anyagi károkat szenvednek, vagy ettől kell tartaniuk.

Jóságos Atyánk, mindenkit eléd hozunk, akiknek karanténban kell lenniük, magányosak és senkit nem tudnak átölelni. Töltsd el szívünket békéddel. És igen, kérünk azért, hogy ez a járvány visszahúzódjon, a számok csökkenjenek, újra minden a régi lehessen. Tégy minket hálássá minden egészséges napunkért. (Johannes Hartl)

forrás: vasárnap.hu

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon