Amikor Joó-Horti Lívia megtagadja az MM alapítóit a statisztika kedvéért

A Magyar Nemzeti Tanács választásának hivatalos eredményei lassan körvonalazódni látszódnak. Ahogy az lenni szokott a választásokat követően, szakértőket látnak vendégül a studiókban, hogy elemezzék a választás folyamatát, a kimenetelt, az esetleges szabálytalanságokat, a leadott szavazatok arányát, ahogy a megszerzett mandátumok számát is. Ennél fogva, a magyar nemzeti tanácsi választásokat követő hétfői Napjainkban is a választások elemzésén volt a hangsúly.

Elhangzottak részletek a választás napján megtartott sajtótájékoztatókból, majd nyilatkozott Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője, és Joó-Horti Lívia is, a Magyar Mozgalom társelnöke. Joó-Horti Lívia persze kritizált, kapadozott fűbe-fába, tengeralattjárókat és tutajokat épített a meséiben, majd habosra beszélte a száját.

Kedvenc részem persze az volt, amikor Joó-Horti Lívia elkapta a fonalat és szúrós szemmel, kemény tekintettel belemondta a kamerába, hogy soha egyetlen egy ellenzéki erőnek sem volt öt képviselője a Magyar Nemzeti Tanácsban és igen, borzasztóan elégedettek az eredménnyel.

Kedves Lívia, eljött hát az idő, hogy számoljunk, mert úgy látom, a matek nem csak nekem ment gyengén a gimiben.

Szóval a Magyar Összefogás listáján, a 2014-es választásokon, a következő személyek jutottak be az MNT-be, akik később pálfordulást vallva, mégis csak a Magyar Mozgalom platformját erősítették – nem csak elméletileg, hanem a Magyar Mozgalom alapítóiként. Név szerint:

1. Beretka Katinka

2. Joó-Horti Lívia

3. Zsoldos Ferenc

4. Várkonyi Zsolt

5. Siflis Zoltán

+  Németh Ernő mint 6.

​+ Bővíz László mint 7.

Bővíz László magatartásával és állandó írásaival vállalta és  megmutatta a mozgalmasokhoz tartozását, amihez persze minden joga megvolt és ma is megvan, nem is értjük, miért nem került fel a listájukra.

Németh Ernő, miután rájött arra, hogy használni használják, de kollegialitást ne várjon, eltávolodott a mozgalomtól, aztán  felhagyott a politizálással és visszatért a szakmájához.

Viszont a hétből Németh Ernő nélkül  is hatan maradtak, ami még mindig több, mint az öt, nem?

Vagy Joó-Horti Lívia azért, hogy megmagyarázza a kudarcot, hogy még a szintet sem tudták tartani, lemond társairól?!

Megtagadja az előző MNT-ben vele együtt dolgozó Mozgalom-alapító társait?! És lemond Bővíz bajtársról?!

Na, de akkor nyerítettem fel még hangosabban, amikor a Napjaink folytatásában annak szerkesztője, Apró Lea is arról számolt be, hogy a Magyar Mozgalom az elmúlt években két képviselővel volt jelen a Magyar Nemzeti Tanácsban (gondolva itt Zsoldosra és Joó-Hortira).

Könyörgöm, ne járassák már le a Napjaink műsor készítői minden héten magukat!

Ennyire nem lehetnek független-objekítv-közszolgálatiak, hogy megvonják a Magyar Mozgalomhoz tartozás tényét Beretka Katinkától, Siflis Zoltántól, Várkonyi Zsolttól, hogy csak az eminenseket említsük. Tájékoztassanak, ha kérhetjük, tájékoztassanak!

Arról nem is beszélve, hogy a 2014-es választásokon további négy valódi ellenzéki képviselő is bejutott az MNT-be (kettő képviselő a VMDK, egy képviselő a Másként Magyarságunkért és egy képviselő a Magyar Liga listáról). 

De ha idáig eljutottunk, akkor lépjünk már még egyet vissza.

A 2010-es MNT választásokon összesen hét ellenzéki képviselő jutott be a Magyar Nemzeti Tanácsba (négy képviselő a Vajdasági Magyarként Európában, egy a Kézfogás a Magyarságért-Polgári Mozgalom, egy a Magyar Liga és egy a Magyar Remény Mozgalom listájáról), így ekkor a Magyar Összefogásnak 28 képviselője volt.

Tehát soha, mióta közvetlenül választunk MNT-t, ilyen kevés ellenzéki képviselője nem volt a Magyar Nemzeti Tanácsnak, mint a jelenlegi megalakulásra váró felállásában.

Kedves Joó-Horti Lívia, ez az objektív elemzés és nem az, amit maga csinál.

 

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon