Aki már letette névjegyét a világtörténelem asztalára

Negyedik miniszterelnöki ciklusára tette le esküjét Orbán Viktor május 10-én a Parlamentben.

Orbán Viktor nagy tudású, éles elméjű és tapasztalt vezető ahhoz, hogy egy reális alapokon lévő világképet állítson a polgárok elé, nem mellesleg pedig hajlandó is elvégezni azt a munkát, ami mindezt megköveteli.

Erről tesz tanúbizonyságot azon magatartása is, miszerint minden erejével azon volt és lesz a továbbiakban is – a méltatlan és durva támadások ellenére is –, hogy ne engedje meg azt, hogy a migráció okozta problémák megváltoztassák az ország struktúráját. Az Európai Unióban a migrációt alapvető joggá akarják tenni – ez ellen harcol Magyarország. Ezt a politikai kérdést tartja továbbra is a legfontosabbnak a miniszterelnök. A határok megvédése mellett a keresztény kultúra megvédését is célként tűzte ki. Hiszen a népnek olyan kormány kell, amely nemzetépítő és nem nemzetromboló.

Orbán Viktor rendkívüli, történelmi székfoglaló beszédében azt is kihangsúlyozta, hogy 15 millió magyar miniszterelnöke lesz.

A magyarok, köztük mi, vajdasági magyarok is hiszünk abban, hogy a holnap jobb lehet. Megnyugvást jelent számunkra az, hogy jó kezekben van a jövőnk – hiszen ahogyan azt Orbán Viktor már korábban kijelentette, a nemzetegyesítés után a nemzet építésének ideje érkezett el. Ennek a folyamatnak pedig mi vagyunk a legnagyobb haszonélvezői.

Azért, mert a magyar kormány továbbra is számos támogatást ad a vajdasági magyar embereknek. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar megmaradhasson magyarnak szülőföldjén. Mert a magyar ember eltűnhet, szétszóródhat a nagyvilágban, de az ellen fel kell lépni, az ellen tenni kell. Nem jajgatni kell, hanem tenni. Dolgozni azért, hogy ne így legyen.

A megmaradás életerő kérdése – a vajdasági magyarok életerejét az Orbán-kormány vezette Anyaország folyamatosan táplálja. Gondviseléssel. Támogatással. Tettel.

Elképesztő bátorság, hihetetlen kitartás és állhatatosság jellemzi Orbán Viktort. Ő az, aki már letette névjegyét a világtörténelem asztalára.

Isten áldja a Miniszterelnök urat, Isten áldja Orbán Viktort!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon