Ahol nem egy család és nem egy-két ember irányít…

Az a Magyar Mozgalom. Mint a fotón látható, október az október 23-ai megemlékezésen… Csak az nem világos, hogy ha az első sorban két baráti házaspár ül, akkor hol kapott helyet a másik két társelnök?

Facebook

Bizonyára nem adnak a formaságokra. Ezért aztán nincs is ültetési rend.

A társelnökasszony férjének az asszony mellett a helye. A szabadkai expolgármesternek meg a felesége mellett a helye. Amúgy is együtt jár Kínába és majálisozni ez a baráti házaspár, amúgy is családi jóbarátok, miért ne ülnének együtt megemlékező rendezvényen?

Ja, hogy Maglai Jenő azt nyilatkozta az MM harmadik közgyűlésén 2016.06.26-án, hogy:  ,,valóban átgondolt előkészületekre van szükség a vezetői struktúra felállítását megelőzően, hogy végül ne egy ember vagy egy család kerüljön meghatározó szerepbe.”

De akkor nem saját magára és nem főtanácsadójára, Joó Horti Líviára gondolt. Hanem a VMSZ-re… Világos.

Mindez csak annak kapcsán jutott eszünkbe, hogy a Korhecz társelnök összefütyülte magát és létrehozott egy frakciót.  Amiben a magyarok kisebbségben vannak. De biztos van erre testületi döntése az MM-nek... Végül is nem akárkik ők, hanem a magyar alternatíva.

Mert van ám nekik testületük.  Az Ügyvivő Testületük, amit ugyan senki nem választott meg, hanem formális okokból törtölték az Ideiglenes szót. Igy aztán meg is lett a vezetőség...

 

,,Varga László az alapszabály módosításával kapcsolatos vitaindítójában rámutatott, az elmúlt hónapok kihívásai miatt nem hajtottak végre belső tisztújítást, viszont erre azért sem kerítettek sort, mert a vajdasági magyar közösség fele kívül áll az MM struktúráján. Javasolta, hogy az előkészítési folyamatot követően, egy ősszel esedékes újabb közgyűlésen válasszák majd meg a szervezet állandó vezetését.

Ugyanakkor javasolta, hogy az Ideiglenes Ügyvivő Testület nevéből az ideiglenes jelző törlődjék, jogi változások nélkül, mindössze formális okokból. ” (MM harmadik közgyűlésén 2016.06.26-án)

Mondanánk, a politizáláshoz erkölcs is kell meg tartás is, nem csak füyülők, de minek mondjuk? Ami nincs, azt füttyszóval nem lehet pótolni.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon