98% NEM de 50% alatti részvétel

Kinek a véleménye számít? Aki elmondja, azé.

Szöcse

A vasárnapi népszavazás a közvetlen demokrácia ünnepe volt. Aki otthon maradt, annak meg vasárnap. Érte is szavaztunk.

Először adatott meg a lehetőség – a közjogi értelemben vett nemzetegyesítésnek köszönhetően – nekünk, határon túli, kettős állampolgársággal rendelkező magyaroknak is, hogy véleményt mondjunk egy olyan témában, ami igenis nemzeti ügy.

A vajdasági magyarok erőteljesen kivették a részüket, az biztos, hogy 50%-nál magasabb volt a részvétel. 

A vélemények ütköztetése, a heves kampány (belső és külső) és ellenkampány után a szavazók nagy többsége támogatta Magyarország Kormányát, megadva ezáltal azon politikai felhatalmazást, hogy Brüsszelben is érvényt szerezzenek ezen döntésnek.

Több mint 3.25 millióan szavaztak  NEM-mel, több mint 3.25 millió ember mondott NEM-et a kvótára, ami a referendumon részt vevők több, mint 98%-a. Ennyi szavazó által biztosított legitimitással márpedig élni kell!

Magyarország nem hunyászkodott meg, nem sodródott a tömeggel. A szívére hallgatott. Kultúráját őrizte. Az utódaira gondolt.

Magyarország Kormánya bebizonyította, hogy az alapot igenis a nemzeti egység jelenti.

A magyar nemzet így joggal lehet büszke. Büszke és felelősségteljes.

A migránsoknak minden segítség meg lesz adva, de a saját földjükön. Ehhez konkrét javaslatok is már megfogalmazódtak.

Persze az új játékszabályok szerint a népszavazás érvénytelen, attól függetlenül, hogy a kérdésre szinte egyöntetű válasz született, mégpedig nagyobb arányban és szavazatszámban, mint például a Magyarország EU-csatlakozására kiírt érvényes népszavazás esetében.

Akkor a szavazók 25%-ának egybehangzó válaszára volt szükség mindössze az érvényességhez. Mégha a  népszavazás nem is kötelező Magyarország Kormányára nézve, de a nagyméretű támogatás megfelelő politikai tőkét jelent Magyarország szuverenitásának megőrzésében.

A NEM szavazatok győztek, ezért lesz törvény a kötelező betelepítés ellen.

Vasárnap valóban elsöprő győzelmet aratott a demokrácia.

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon