100 Templomi Jótékonysági Koncertsorozat

Tíz nap alatt húsz koncertet ad Mága Zoltán hegedűművész Vajdaságban. A  Prima Primissima-díjjal is kitüntetett hegedűvirtuóz immár második alkalommal indította útjára a 100 templomi jótékonysági koncertsorozatot. A jótékonysági koncertsorozat keretein belül összegyűjtött adományokat a rászorulóknak, Vajdaság esetében a négy éve működő tanyagondnoki rendszer támogatására, az idősebb embertársaink megsegítésére fordítja.

Felvetődik a kérdés, miért is?

Ha valaki csak egy picit utána olvas, de tényleg csak egy picurit, akkor pontosan tudhatja, hogy Mága Zoltán az elmúlt időszakban támogatott beteg gyermekeket, kórházakat, iskolákat, szépkorúakat, és sok esetben templomok felújításáért is megszólalt a hegedű.

A vajdasági jótékonysági koncertkörút védnöke Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Persze, ugyanúgy felvetődhet a kérdés, hogy miért ő? 

De a lehetőség mindenki számára adott volt. Miért nem tette más lehetővé, hogy a hegedűművész szülőföldünkre látogasson? Miért nem vette más a fáradtságot, és használta fel kapcsolati tőkéit, hogy leegyeztesse a fellépések időpontjait és helyszíneit, hogy meghirdesse azokat, és mindenhol szinültig meg is töltse a muzsika iránti végtelen szeretetet és tisztelet érző emberekkel a templomokat? Miért van az, hogy megannyi ember csak panaszkodni képes, kritizálni, de amikor oda kellene magát tennie, akkor nincs sehol? Hanem utána sziszeg mérgesen a számítógép monitorja elől...

Sajnálattal kell közölnöm, ha ezt még nem vették észre (vagy egyszerűen nem akarják elfogadni), de egyedül a Vajdasági Magyar Szövetségnek van teljes vajdasági lefedettsége. És egyedül ez az a szerveződés, aki valóban az vajdasági magyar közösségért van.

És hogy egyesek nem hallottak a tanyagondnoki rendszerről?! Ezt megdöbbenéssel fogadom és őszintén sajnálom. Pedig magányos,idősebb honfitársainknak minden segítség jól jön, kezdve a favágástól, a fűnyíráson át a bevásárlásig, az orvosságok beszerzéséig. Mindebben segítünk.

Tanárnő: Na, Móricka itt van ez a térkép. Mutasd meg rajta Amerikát!
Móricka: Tessék, itt van!
Tanárnő: Na, osztály, azt tudjátok, ki fedezte fel Amerikát?
Osztály: Móricka!

Újból sajnálatomat kell kifejeznem, mert egyesek képesek elhinni, és ami szomorúbb, másokkal is el akarják ezt hitetni, hogy ők fedezik fel újból Amerikát!

Megosztás

Google icon
LinkedIn icon
Pinterest icon
Reddit icon
e-mail icon